Športsko ribolovna udruga “Smuđ”

Udruga

Športsko ribolovna udruga "Smuđ"

Kuća ribolovnog društva ''Smuđ''
Kuća ribolovnog društva ''Smuđ''

Športsko ribolovna udruga “Smuđ” osnovana je 5. travnja 1996. godine kada je i donesen statutu ŠRU “Smuđ” (članak 1. ŠRU ‘’SMUĐ’’ Štitar udruga je športskih ribolovaca slobodno udruženih u udrugu zbog unapređivanja športskog ribolova u mjestu; ujedno je i izvanstranačka organizacija).

 

Prvi predsjednik udruge bio je Antun Tomšić za čijega su mandata (osam godina) održane mnogobrojne akcije, fišijade i natjecanja unutar udruge. Prvo takvo natjecanje jeste natjecanje u pecanju na plovak koje je održano 2000. godine. Za drugog predsjednika udruge izabran je Mato Vincetić. Tijekom njegova mandata (četiri godine) održavane su fišijade te natjecanja u pecanju unutar i izvan udruge. Na izbornoj skupštini, 2. ožujka 2009. izabran je treći predsjednik Mato Džojić, dopredsjednik Mato Vincetić i tajnik Pavo Dominković. Dana 30. prosinca 2012. održana je Izborna skupština udruge na kojoj je izabran novi predsjednik udruge Đuro Lukačević i donesena odluka o izgradnji ribičke kućice. Izgradnja kućice trajala je od 10. sječnja 2013. do 24. ožujka 2013.

 

ŠRU “Smuđ” trenutno broji oko 20 članova. Kako bi održali rad i djelovanje udruge, stariji članovi obučavaju kadete – upoznavanje s osnovama pecanja, vrstama ribe, priborom te prijavljuju kadete na “Natjecanje kadeta u pecanju na plovak”. Članovi udruge redovitno čiste obalu rijeke Save od boca i ostalog smeća koji se nakupi tijekom zime. Svake godine organiziraju već tradicionalno natjecanje u kuhanju fiša “Fišijada”.

Plan za tekuću godinu jest sudjelovanje i podrška u organizaciji mjesnih manifestacija “Odavno smo graničari stari” te “Tamburaški maraton”. Planiraju sudjelovati i na “Natjecanju seniora u pecanju na plovak”.

Športsko ribolovna udruga "Smuđ"
Športsko ribolovna udruga "Smuđ"
Skip to content